“Πρόοδος και όχι τελειότητα” τα διάσημα λόγια της Lara Casey που με βοήθησαν πολλές φορές να ηρεμήσω την φωνή της τελειομανίας όταν έρχεται για να με σαμποτάρει. 

Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει είναι ότι οι στόχοι που βάζουμε πρέπει να είναι ευέλικτοι στην αλλαγή και να προσαρμόζονται ανάλογα. Ενδιαφέρον είναι πως αφήνουμε τους περιορισμούς που έχουμε θέσει να μας εμποδίσουν να προχωρήσουμε. Για παράδειγμα, αν ο στόχος είναι να τελειώσουμε ένα βιβλίο σε δύο εβδομάδες αλλά οι ημέρες περνάνε με διάφορες υποχρεώσεις που έχουμε στην ζωή, ή παρακοιμηθήκαμε ή κάτι άλλο προέκυψε και το βιβλίο τελείωσε μία εβδομάδα αργότερα, ξαφνικά πέφτεις στην παγίδα της απογοήτευσης, του εκνευρισμού και της αποθάρρυνσης.

Αυτά τα συναισθήματα εγείρουν την φωνή της τελειομανίας της οποίας όταν δοθεί η ευκαιρία, όλες οι αδυναμίες και οι αποτυχίες επισημαίνονται κανοντάς σε να νιώθεις εντελώς άχρηστη.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που με βοήθησαν να θέσω και να επιτύχω τους στόχους μου:

– Η θέση των στόχων θα πρέπει να είναι διασκεδαστική. Ενα από τα μυστικά του να θέτεις και να επιτυγχάνεις τους στόχους σου είναι να ευχαριστιέσαι το ταξίδι με το να σιγουρέψεις ότι αυτός ο στόχος είναι πραγματικά αυτό που θέλεις εσύ και όχι αυτό που θέλουν τα παιδιά σου, ή ο σύντροφός σου, ή οι φίλοι σου ή οτιδήποτε άλλο σε επιρρεάζει στην ζωή σου.

– Η επίτευξη ενός στόχου θα πρέπει να είναι ευέλικτη. Αν δεν επιτύχεις τον στόχο της ημέρας ή του μήνα τότε θα πρέπει να μπορείς να τον αλλάξεις ή να τον μεταφέρεις παρά να ανοίξεις την πόρτα στην τελειομανία που θα σε επιπλήξει και θα σου πει πόσο άχρηστη είσαι. Σταμάτα το αυτό και να είσαι καλή και γεμάτη σεβασμό στον εαυτό σου ώστε να κάτσεις να σκεφτείς γιατί δεν μπόρεσες να τον φέρεις εις πέρας, ή τί θα πρέπει να δουλέψεις περισσότερο και πια είναι τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να κάνεις καλύτερη δουλειά. Θα σου άρεσε αν σε γελειοποιούσε η εξυπηρέτηση πελατών μιας εταιρείας αν δεν θα μπορούσες να κατανοήσεις πλήρως τις οδηγίες χρήσεως μιας συσκευής που έχεις αγοράσει;  Όχι! Στην πραγματικότητα θα τους έκανες μήνυση για ασέβεια στο πρόσωπό σου!! Με τον ίδιο τρόπο, γιατί το κάνεις στον υπέροχο, έξυπνο εαυτό σου!

– Πάρε 10 λεπτά κάθε μέρα να αναρωτηθείς καθώς μελετάς τις καθημερινές υποχρεώσεις σου – πόσο πρόθυμη είσαι να φέρεις εις πέρας αυτόν τον στόχο; Αυτή είναι η νοοτροπία ελέγχου των στόχων. Τί χρειάζομαι για να φέρω εις πέρας αυτόν τον στόχο; Αυτός είναι ο σωστός έλεγχος.

Κάνοντας αυτό θα κρατήσεις το μυαλό σου καθαρό και τη νοοτροπία σου στην σωστή κατεύθυνση ώστε να δώσεις στον στόχο την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται. Επιπλέον προστατεύεις τον εαυτό σου από την καταδικαστική φωνή της τελειομανίας. 

Μέσα από τα λόγια της Lara Casey “Πρόοδος και όχι τελειότητα” θα βοηθηθούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας με ζωτικότητα και ενέργεια. 

Ανεξάρτητα από το ποσοστό της προόδου, συνεχίζει να είναι ΠΡΟΟΔΟΣ. Προχωράς μπροστά.

Verified by MonsterInsights